Open_WikiHouse #1

 

Open WikiHouse #1: Waarom WikiHouse?
In de eerste van 4 ‘open huizen’ wordt ingegaan op de logische vraag ‘Waarom Wikihouse?’. In drie korte presentaties wordt het publiek meegenomen in de wereld van 3D-geprint-bouwen, de Derde Industriële revolutie en open source ontwerp.

open_wikihouse1_rap_leiden

Programma & Sprekers
Vincent Muller en Steve Swiggers van Holland Wikihouse introduceren het fenomeen Wikihouse.

Hierna gaat Astrid van Roij-Lubsen van de Waag Society, instituut voor kunst, wetenschap en technologie, in op de (potentiële) maatschappelijke veranderingen die verbonden zijn aan de nieuwe ‘doe-het-zelf’ technieken 3d-printen en 3d-cutting. Lees de blog van Astrid over deze avond bij Waag Society

Helaas verhindert: Maarten Zeinstra van Kennisland, onderzoek- en adviescentrum voor de kennissamenleving, geeft vervolgens toelichting op de stand van zaken rondom open source design en de voor- en nadelen van creative commons in de ontwerpwereld.

Daar voor in de plaats: Lodewijk Gelauff van WikiMedia spreekt over de in & outs van Wikipedia. Hoe is de online-encyclopedie ontstaan, en hoe werkt het systeem van open-kennis. Dat wil zeggen, iedereen kan inhoud aandragen en iedereen kan inhoud verbeteren. En het werkt!

Na deze presentaties vindt een discussie plaats met sprekers en publiek onder leiding van Atto Harsta, directeur van Aldus bouwinnovatie. Middels de casus ‘Wiki Garden House 1.0’, het eerste Nederlandse prototype waar Holland Wikihouse aan werkt, is het doel de in de zaal aanwezige kennis te benutten voor de verdere ontwikkeling van Wikihouse.

LET OP: DIT EVENEMENT VINDT PLAATS IN DE MEELFABRIEK, OOSTERKERSTRAAT 16, LEIDEN.

Aanvang: 20.00 uur

Zie ook: www.rapsite.nl