Week 3 & 4 Pionierswoning

In week 3 is de kopwand afgemaakt en voorzien van de extra geleverde vlaswolisolatie [van Isovlas]. De laatste multiplex platen zijn geplaatst en vastgeschroefd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kopwand is ook voorzien van de damp-open waterkerende folie.

 

 

 

 

 

 

 

De bouten ten behoeve van bevestiging van het casco aan de stalen fundering, nog even gecheckt en aangedraaid waar nodig. Alle negges van de raamopeningen zijn afgewerkt met damp-open waterdichte folie en de randen aan de binnenzijde met dampremmende folie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Later in de week zijn de kozijnen geplaatst, op het dakraam na, deze wordt gelijktijdig geplaatst met de metalen dak- & gevelbekleding. De kozijnen zijn [helaas] met glas en al geleverd, kortom niet te tillen, met name de pui-delen. Een grote kraan was nodig deze op hun plek te zetten. De puien pasten perfect in het casco en dat met slechts 8mm stelruimte! De kleinere kozijnen, wel tilbaar nog, zijn zonder de kraan gesteld en bevestigd.

 

 

 

 

 

 

 

In week 4, laatste week dat vrijwilligers meebouwen, wordt de volledige binnenzijde van het casco voorzien van dampremmende folie en daarna worden alle binnenwanden en voorzetwanden gebouwd. Op de buitenzijde wordt het lattenwerk aangebracht dienend als ventilerende achterconstructie voor de metalen bekleding.