Multiplexconstructie Pionierswoning Almere vrijwel helemaal gereed

In Almere staat bijna de hele houten hoofdconstructie van de Pionierswoning overeind. Nog slecht enkele vakken vullen met Isovlas isolatiedekens en dan kunnen alle ‘dozen’ gesloten worden.

De opbouw is in de tweede week van de montage vlot verlopen. Mede dankzij het goede weer kon er elke dag met een groep doorgebouwd worden. Er is vanwege de dreiging van regen voor gekozen alle de buitenplaten er eerst op te zetten. Waarna de segmenten konden worden afgedekt met regendichte bouwfolie.

Voor de avond en nacht werd wel steeds alles wat verder open stond ingepakt in dekzeilen. Na het gereed komen van de buitenbeplating zijn van binnenuit de isolatiedekens aangebracht en de binnenplaten vastgeschroefd. Alle multiplexstukken bleken goed te passen, dat heeft de bouw erg geholpen.

Op de pagina Pionierswoning Almere staan verder foto’s van het werk in de tweede montageweek. We gaan dit verder aanvullen