Dag 2 en dag 3 bouw Pionierswoning verloopt goed

Er wordt met verschillende vrijwilligers uit binnen- en buitenland goed gewerkt aan de constructie van het nieuwe WikiHouse in Almere. Elke dag staan er zeker zeven enthousiaste werkers klaar om verder te bouwen. Inmiddels zijn een reeks bodemsegmenten in elkaar gezet en geplaatst.

Op de bouw is de voertaal Engels want de bouwers komen overal vandaan. Zo komen Belén en Mario uit Spanje, komt Nieuw-Zeelander Harry uit Engeland, Jens woont nu in Noorwegen. Michael en Max komen uit Duitsland en Michelle uit Lelystad.

Op de bouwplaats moeten diverse zaken (nog) opgelost worden. Niet alle materiaal is compleet beschikbaar, gereedschap moet aangevuld worden, een aantal voorzieningen moeten in orde worden gemaakt.

Ook het weer speelt een rol. Eerste dagen nog goed werkbaar, maar regen en wind gaan donderdag meer spelen. Ook daar moeten voorzieningen tegen worden getroffen.

Vrijdag 6 oktober wordt voor het project formeel een startmoment gehouden door het plaatsen van een eerste speciaal paneel. Alle belangstellende zijn welkom. Details volgen.