Start van bouw Pionierswoning in Almere komt er aan

Voorbereidingen zijn in volle gang. Nadat eind juni de bouwvergunning is verleend, zijn alle betrokken partijen stap voor stap alle uitvoeringszaken aan het regelen. De opbouw van het houten huis gaat 2 oktober starten. Dan gaat dagelijks een groep ‘bouwers’ (vrijwilligers en leden van team WikiHouseNL) aan de slag om het casco van het huis in elkaar te zetten. De uit multiplex CNC-gefreesde stukken worden dan in elkaar gestoken om bouwelementen te formeren waarmee het huis fasegewijs opgebouwd gaat worden.

Er is inmiddels een testsegment gefreesd en (binnen in een hal) gemonteerd zodat we hebben kunnen zien hoe alles past, wat de beste werkvolgorde is en wat er nog verbeterd kon worden. Meer details hierover in een andere post.

Op dit moment worden alle stukken voor de bouw gefreesd (door Rick Smeenk in Almere). Voorafgaand aan de montage wordt door aannemer Trebbe Bouw de bouwplaats gereed gemaakt. Er wordt een fundering aangelegd en alle noodzakelijke voorzieningen worden getroffen. Het huis komt te staan op het Bouwexpo terrein in Homerus kwartier. Het WikiHouse Pioniershuis heeft daar een plaats tussen de Tiny Houses.