Met meebouwers spreken over de bouwdagen van de Pionierswoning

Vlak bij het bouwterrein hebben wij met veel ‘meebouwers’ gesproken over wat er op de bouwdagen gaat gebeuren. Afgelopen woensdag was er een bijeenkomst bij het gebiedskantoor van gemeente Almere, recht tegenover het BouwExpo terrein.

Uitgelegd wat en hoe we gaan bouwen. Wat je mee moet nemen (helm, veiligheidsschoenen, kan je ook van Trebbe Bouw lenen). Er wordt voor lunch gezorgd. Voor de inroostering van de vrijwilligers in de bouwweken heeft men zijn dagen opgegeven. Meebouwers moeten een ID-bewijs bij zich hebben.

Er wordt gebouwd vanaf week 40 (maandag 2 oktober). Elke dag is er een bouwgroep en iemand van WikiHouseNL die het montageproces aanstuurt. Samen gaan we in een aantal weken het houten casco monteren. Er heeft zich een groep van diverse belangstellenden opgegeven om mee te bouwen. Hieronder zijn ook een aantal uit het buitenland (Duitsland, Spanje, Noorwegen, Engeland). Daar zijn we heel blij mee.

Naar mate het werk vordert zal de aannemer meer bouwactiviteiten op zich nemen, zoals kozijnen plaatsen, gevel- en dakbekleding, installaties. Maar ook hier kunnen deelnemers aan meewerken. Zeker vanuit de studenten van Windesheim is daar belangstelling voor.