WikiHouse presentatie en informatiebijeenkomst in Almere: Bouw jij mee ?

WikiHouse is een zelfbouw-concept. Samen met Woningbouwatelier in Almere werken wij aan een project voor zelfbouwwoningen, waarbij de Pionierswoning de eerste testcase is (ook de eerste echte WikiHouse woning in Nederland).

De Pionierswoning is ook bedoeld om te laten zien wat we kunnen maken met WikiHouse en voor belangstellende om mee te bouwen. Ook studenten van Windesheim Flevoland gaan meewerken aan dit project.

met studenten en docent van Windesheim Flevoland bouwen wij ter promotie een WikiHouse demo model

Met een klein budget je eigen woning ontwerpen en bouwen, kan dat? Jazeker! Dat kan met WikiHouse. WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Het WikiHouse concept is door iedereen te gebruiken, daarom heet het ‘Wiki’.

het model staat op één van de bordessen in de hal die naar de kantine/exporuimte leidt

Wil je hier meer over weten, heb je interesse om mee te bouwen aan het eerste Nederlandse WikiHouse in Almere Poort en/of heb je interesse om je eigen WikiHouse te bouwen? Kom dan naar de WikiHouse informatiebijeenkomst op maandag 26 juni van 15.30 – 17.30 uur op Hogeschool Windesheim in Almere aan de Hospitaaldreef 5! We vertellen je daar meer over WikiHouse en hoe je mee kan doen. Inschrijven voor de bijeenkomst kan via ivar@woningbouwatelier.nl

Studenten van Windesheim Flevoland kunnen meedoen met de bouw van de Pionierswoning (en krijgen daar studiepunten voor).

In de beschrijving van het project bij Woningbouwatelier lees je een en ander over het ontwerp- en bouwproces en de kosten, en het experimentele karakter van het project.

Als je vragen heb over dit project kun je ons een mail sturen: wikihousenl@gmail.com

aan de opbouw van het model werkten mee: Nick Rodenburg, Lotte Boas en Antti Hänninen (op de foto) en ook Karel Fouraschen en Jan Willem de Groot