Bouwaanvraag Pionierswoning Almere ingediend

Pionierswoning ingediend!

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het is gelukt om voor de Pionierswoning in Almere de aanvraag omgevingsvergunning in te dienen!

De aanvraag is gecertificeerd, dat wil zeggen voorzien van een externe pre-toets op alle onderdelen, waarmee de behandeling van de aanvraag veel sneller verloopt met daarnaast korting op de leges.

proefstukken worden in elkaar geschroefd voor sterktetests bij de houtconstructeur

“Als vanaf nu alles volgens planning verloopt wordt de Pionierswoning gerealiseerd voor 1 oktober 2017, wanneer de eerste manifestatie plaats gaat vinden rondom de BouwExpo”. Dit stond in onze mailing van 25 april. We moeten echter nog wel een en ander bijwerken aan de aanvraag (diverse technische zaken). Het Pioniershuis moet voldoen aan alle huidige eisen voor nieuwbouw en dat is voor een klein huisje waar niets standaard is best een opgave.

omdat de constructiemethode niet gebruikelijk is moeten proefstukken meervoudig getest worden

Gesprekken vinden inmiddels plaats voor het betrekken van een aannemer. Zodra deze bekend is gaan we volle vaart in de bouwvoorbereiding om z.s.m. te kunnen starten met de bouw. Deze fase is voor WikiHouse erg belangrijk, met name het casco moet voor ge-engineerd worden en getest op zelfbouw voor het definitieve CNC freeswerk kan plaatsvinden.

de proefstukken hebben dezelfde nokken en plaatlengtes als de spanten van het Pioniershuis

op de drukbank bij SHR worden de proefstukken (houten dozen) belast met twee puntlasten

Aan de montagedag voor de proefstukken bij Smeenk in Almere deden mee: Peter Veldmans, Wim de Groot, Vincent Muller, Ivar Diekerhof en Jan Willem de Groot.

op de montagedag werden dertig proefstukken gemaakt van vooraf gefreesde stukken multiplex