WikiHouseNL neemt deel aan talkshow “Access to Tools” bij TU-Delft

Op donderdagavond 15 september (19.30 uur) wordt op TU-Delft een discussie georganiseerd, door Loes Thijssen, Michael Tjia, Nadia Pepels en Esther Slagter, met als thema ‘Acces to Tools’. Vier afstudeerders (Architectuur) die een open event willen organiseren binnen de faculteit dat gaat over de toenemende toegankelijkheid naar tools. Informatie, data wordt steeds belangrijker in de samenleving en de samenleving krijgt steeds meer de vorm van een makerscultuur, waarbij men zelf de mogelijkheid krijgt om producten te ontwikkelen.

open_event_access_to_tools_tu_delft_15-09-2016

Het event dat we willen organiseren is ontstaan omdat we alle vier met een utopisch thema bezig zijn, dat met name gaat over deze veranderende samenleving waar tools steeds toegankelijker worden. Namens WikiHouseNL neemt Jan Willem de Groot deel aan het gesprek, waarbij ook de laatste ontwikkelingen en activiteiten van Wikihouse in Nederland aan de orde komen.

Samen met Marc Koehler van Superloft en Arnold Roosch van Stadslab Rotterdam wordt de avond gevuld met inspirerende interviews en een positief-kritische discussie aan het eind.

De avond krijgt een talkshowachtige setting. Aan het begin zal er ruimte zijn voor een korte introductie (+- 10 minuten), waarna we overgaan in een discussie willen houden over onder andere de volgende thema’s:
– Wat is ‘Access to tools’ voor het Wikihouse?
– Wat is het utopische idee achter Wikihouse?
– Hoe zagen de experimenten van Wikihouse eruit? Hoe is het idee getest?
– Wat voor rol speelt de technologie?
– Hoeveel vrijheid heeft de burger binnen het Wikihouse concept?
– Hoe ziet Wikihouse architectuur eruit?
– Wat is de visie voor de toekomst?

De gesprekken zijn in het Engels.

Program:

19:00 – 19:30: walk in
19:30 – 19:45: Introduction Whole Earth Catalog
19:45 – 20:00: Introduction by moderator
20:00 – 20:15: Marc Koehler (Superlofts)
20:15 – 20:30: Arnold Roosch (Stadslab Rotterdam)
20:30 – 20:45: Jan Willem de Groot (WikiHouse NL)
20:45 – 21:15: Discussion with all speakers

Locatie: TU-Delft, Bouwkunde, Oostserre
zie ook hier op Facebook