WikiHouseNL meets Alastair Parvin at KAF theater in Almere

Op het symposium Bouw-Betaalbaar-Anders (6 juli 2016 georganiseerd door Woningbouwatelier) komen de thema’s zelfbouw, eigen ontwerp, experimenteel, vrije keuze, duurzaamheid en off-grid wonen ruim aan bod. WikiHouse levert een duidelijke bijdrage in de vorm van een life-size model (op het podium, gebouwd door WikiHouseNL, met dank aan Jeroen Mens, Tjeerd Huisman en Sacha)

WikiHouseNL_bouwt_model_op_podium_KAF_theater_Almere

en een keynote door Alastair Parvin (oprichter van WikiHouse). Het symposium werd georganiseerd ter gelegenheid van de prijsuitreikingen van de winnaars van de Tiny Housing prijsvraag.

Er is beweging op een aantal fronten in de woningbouw. Het reguliere aanbod van woningen sluit niet goed aan op een aantal groeiende behoeftes. De flexibiliteit in het aanbod is ook gering. Aanbieders zijn meestal bedrijven die reageren op de markt, de financieringsrisico’s, en bouwen voor gemiddelde woningzoekenden. Bewoners zijn ook niet zo gauw zelf opdrachtgever omdat in Nederland dat nauwelijks een traditie is en bouwen dan lastig is, een lange adem vergt en hulp en advies.

keynote_Alastair_Parvin_about_the_WikiHouse_concept

Eén van de doelen van WikiHouse is dat te doorbreken. Kunnen woningen niet goedkoper, simpeler, met keuzevrijheid samengesteld en gebouwd worden. Hierdoor is ook meer variatie mogelijk. Zelfbouw en kleinschaligheid kunnen ook een verrijking voor de stad betekenen.

IverDiekerhof_AlastairParvin_WikiHouseNL_in_Almere

Op de foto Ivar Diekerhof van Woningbouwatlier (organisator van het symposium), Alastair Parvin (WikiHouseUK), Jan Willem de Groot, Vincent Muller en Peter Veldmans (WikiHouseNL).