2de Lezing/workshop/discussie in de serie #Open_WikiHouse

Op dinsdag 13 mei is er de tweede avond over WikiHouse in het architectuurcentrum in Leiden. Na de eerste avond over open_source, over wiki…, over de 3de industriële revolutie, over fablabs, en meer, de volgende keer meer concreet over het systeem, de techniek en het materiaal. Thema wordt: #State-of-the-Art. Lees meer over deze 2de bijeenkomst bij RAP-WikiHouse

Open_WikiHouse2_RAP_Leiden

De eerste avond bij RAP in de nieuwe huisvesting op het terrein van de Meelfabriek, was buitengewoon succesvol. Alle stoelen moesten erbij gezet worden en iedereen was vol aandacht. Na de inleidingen over WikiHouse van Steve Swiggers (over de maatschappelijke en culturele achtergronden van het WikiHouse denken) en Vincent Muller (over de doelstellingen en projecten/doelgroepen), sprak Astrid van Roij-Lubsen, (Waag Society) over maken, techniek, ontwerpen en ‘Labs’.

Daarna sprak Lodewijk Gelauff van WikiMedia over het delen van kennis op Wikipedia en de principes van Creative Commons. Hoe creëer je een open omgeving waarin iedereen kan bijdragen, en iedereen zijn bijdrage vrij geeft.

Atto Harstra stroomlijnde de discussievragen en de reacties die uit verschillende hoeken kwamen en die erg verfrissend werkte voor het beeld dat WikiHouse van alles losmaakt en veel potenties heeft.

Wij van WikiHouseNL hebben hier ook dingen uit meegenomen waar we wat mee gaan doen.